Motorische ontwikkeling bij baby’s

Baby’s leren erg veel. Ze maken grote vooruitgangen in de motoriek en groeien gedurende twee jaar uit van een hulpeloze baby tot een ontdekkende peuter. Een baby kan onrustig zijn, veel huilen en last hebben van maagkrampen. Hij of zij kan gespannen of juist heel slap aanvoelen. Mede hierdoor kan er een voorkeurshouding ontstaan, met afplatting van het hoofdje als gevolg. Soms zijn er problemen met rollen, kruipen, leren staan of leren lopen.

Babymassage

Ook kunt u bij ons terecht voor een cursus babymassage. Babymassage versterkt op een leuke en speelse manier de band tussen ouder en kind. Het geeft een gevoel van geborgenheid. Lichamelijk contact en liefdevolle bewuste aanrakingen zijn de belangrijkste basis voor een gezond en evenwichtig (op-)groeien.

De massage wordt stap voor stap aangeleerd, waarbij het tempo wordt aangepast aan de baby. Tussendoor is er ruimte om de baby te verschonen of om de baby te voeden. Naast de massage is er aandacht voor prikkelverwerking, lichaamstaal, huilende en drukke baby’s. Ook is er aandacht voor het goed dragen van een baby.

De kosten van een training bedragen 89 euro inclusief materiaal en informatiemap. Er wordt een bijdrage aangevraagd bij de Rotterdampas.

Lees hier meer over onze specialisaties.